- Головна
- Редакційна колегія
- Інструкції авторам
-
Етика, Авторське право
Вимоги до статті
1. Загальні вимоги
1.1 | Мова статті - англійська |
1.2 | Стаття повинна прямо стосуватися харчової науки |
1.3 |
Стаття має бути цікавою для світової наукової спільноти. Редакція не розглядає статті, які представляють інтерес лише для вчених певної країни. |
1.4 |
Стаття має бути дослідницькою. У статті мають відображатися результати наукових досліджень та їх пояснення. |
1.5 |
У статті мають бути проаналізовані напрацювання вчених з усього світу. На основі аналізу сучасних статей із англомовних журналів має бути доведена актуальність теми у світі, визначені питання, які потребують вирішення, сформульовані мета і задачі досліджень. |
1.6 |
Результати дослідень мають бути обгрунтовані, пояснені та порівняні із результатами інших авторів з усього світу. |
1.7 | Типи статей, які журнал не публікує: Редакція критично ставиться до: - «типових» статей, наприклад, додавання до відомого продукту добавки та визначення зміни ряду типових властивостей. |
2. Оформлення статті
2.1 | Формат сторінки |
А4 |
2.2 |
Шрифт всіх елементів статті |
Times new Roman, |
2.3 |
Вимоги до таблиць |
Розмір шрифту – лише 14. |
2.4 |
Ілюстрації |
Рисунки виконуються у графічних редакторах. Всі елементи рисунку (типи, товщина і колір ліній, шрифт текстів та ін.) мають вільно редагуватись у наявному програмному забезпеченні (наприклад, Corel, Autocad та ін). Оригінальні файли рисунків мають бути надіслані у редакцію. Рисунки у растрових форматах (bmp, gif, jpeg, tif) або у форматі pdf не можуть вільно редагуватись і не приймаються до розгляду. Використання сканованих рисунків і знімків з екрану не допустимо. |
2.5 |
Рекомендації до діаграм і графіків Excel |
Шрифт – Arial 9, прямий, жирний. Нумерація кривих – курсив. |
3. Розмір статті
3.1 | Мінімальний розмір оригінальної дослідницької статті |
10 сторінок без врахування анотацій і списку літератури |
3.2 |
Оглядова стаття |
Зазвичай оглядові статті великі за обсягом, і складають понад 25 сторінок (без врахування списку літератури). |
4. Структура статті. Обов’язкові розділи статті.
4.1 | Вступ |
У Вступі потрібно лаконічно описати наукову проблему, навести аналіз світових напрацювань за тематикою досліджень, встановити невирішені питання, сформулювати мету і завдання досліджень. |
4.2 |
Матеріали і методи
|
4.2.1. Рекомендовані підрозділи: 4.2.2.Цей розділ потрібно представити у вигляді детальної інструкції так, щоб будь який вчений світу міг повторити Ваші дослідження та отримати аналогічні результати. |
4.3 |
Результати і обговорення |
4.3.1.Доцільно виділити окремі підрозділи. |
4.4 |
Висновки |
Рекомендується наводити пронумеровані висновки (як в авторефераті). |
*За необхідності можна додавати інші розділи та розділяти наявні на підрозділи
5. Список літератури
5.1. | Не можна (!) посилатись на національні стандарти, технічні умови, підручники, конспекти лекцій, лабораторні практикуми та іншу ненаукову літературу. |
||||||
5.2 |
Не можна посилатись на дисертації та автореферати. |
||||||
5.3. |
Посилання на патенти доцільно не виносити в список літератури, а робити у тексті статті, вказавши лише номер та назву патенту. |
||||||
Правила оформлення списку літератури |
|||||||
5.4. |
Оформлення посилань у тексті статі:
Приклад цитування у тексті: It is known (Bazopol et al., 2006; Kuievda, 2020), the product yield depends on temperature, but, there are some exceptions (Arych, 2019). |
||||||
5.6 |
Всі елементи посилання розділяються лише комами. |
||||||
5.7 |
Ініціали пишуться після прізвища. |
||||||
5.8 |
Посилання на статтю: |
||||||
5.9 |
Посилання на книгу: |
||||||
5.10 |
Посилання на електронний ресурс: |
||||||
5.11 |
Список літератури оформлюється лише латиницею. |
6. Оформлення анотації
Просимо звернути увагу, що анотація – це не доповнення до статті, а повністю окремий текстовий документ, у якому лаконічно представлені результати досліджень без посилання на статтю.
6.1. |
Анотація розділяється на розділи аналогічно статті: |
6.2. |
Розміри підрозділів анотації (без винятків): |
6.3. |
Вміст підрозділів анотації |
6.4. |
Анотація має бути максимально інформативною. Не рекомендується використовувати «воду» («...отже, таким чином, на основі проведених експериментальних та аналітичних досліджень нами було встановлено…»), без цих слів суть анотації не зміниться, а лаконічність, інформативність, конкретність підвищиться. |
6.5. |
У анотації не можна посилатись на статтю ("У статті наведено"). Всі твердження мають бути зрозумілими із анотації. Не можна обмежуватися констатацією наявності результату у статті. Кожний результат потрібно лаконічно описати у анотації. |
6.6. |
Потенційний читач має знайти головну інформацію, не звертаючись до статті. |
7. Стаття оформлюється у одному файлі у такій послідовності:
7.1. Назва
7.2. Автори (вказується лише повне ім’я (без по-батькові) і прізвище, наприклад «Денис Озерянко»)
7.3. Організація
7.4. Анотація
7.5. Ключові слова
(пункти 1-5 виконати спочатку англійською мовою, а потім – українською).
7.6. Текст статті
7.7. Інформація про авторів:
повне ім’я, по-батькові і прізвище,
посада,
організація,
телефон (бажано з вайбером),
електронна адреса.
7.7. Контактні дані (ПІП, телефон (вайбер), електронна адреса) відповідального автора
Просимо не ігнорувати вимоги до оформлення.
Статті, у яких не виконані вимоги до оформлення, не розглядаються і не приймаються до повторного розгляду протягом року.
Стаття надсилається за електронною адресою:
Ukrfoodscience@meta.ua
* Члени редакційної колегії не уповноважені коментувати редакційну політику, вимоги до оформлення статті та зауваження рецензентів.
* Спілкування редакції з авторами - лише електронною поштою
* Стаття ставиться в чергу на опублікування після остаточної згоди рецензентів